Uitvaart fotografie


Onze komst op deze wereld mag worden vastgelegd,  dus waarom ook niet ons vertrek zo is het verhaald rond.
De foto's genomen op een uitvaart kunnen vaak helpen bij het verwerken van het verdriet.

PhotoLaP Professional Photographers doen dit met liefde en respect.

PhotoLaP gebruikt geen flitsers en gebruikt geluidsarme camera’s om zo min mogelijk overlast te bezorgen tijdens de ceremonie en publiceert de genomen foto's niet uit privacy overwegingen. U kunt wel de testimonials van onze klanten lezen of wij kunt bij ons langs komen zodat wij u voorbeelden kunnen laten zien.

 
Het uitgangspunt van PhotoLap is om de emotionele en intieme momenten,  kwalitatief goed vast te leggen en tijdens onze werkzaamheden zo min mogelijk “aanwezig” te zijn.
Als wij later horen, “wij hebben jullie niet gezien noch gehoord en wat een mooie foto's”  is dat het mooiste compliment wat kunnen krijgen en zijn we in onze missie geslaagd. 
Wij fotograferen altijd met zijn tweeën om zo vanaf verschillende hoeken te kunnen fotograferen zonder bewegingsoverlast voor de omgeving.
 
Als wij een verzoek krijgen een uitvaart te fotograferen bespreken we altijd eerst de details met de uitvaart ondernemer, waarna wij de offerte sturen.  We bespreken ook wat de specifieke wensen zijn van de familie.
Wat wil de familie graag op de foto zien en wat absoluut niet.
Omdat licht en de positie bepalend is voor de foto's en de apparatuur die wij gaan gebruiken  gaan wij altijd eerst op de locaties kijken.

We bespreken op de locatie wie waar gaat staan en hoeveel bewegingsvrijheid we hebben en controleren het licht aan de hand van lichtmeters.
Met deze informatie bepalen wij onze techniek en apparatuur die we gaan gebruiken.

Zodra de uitvaartondernemer het programma aan ons overlegt, lopen wij deze onderling door van moment tot moment en bepalen aan de hand hiervan wie waar gaat staan met welke apparatuur.
We proberen te ondervangen welke problemen er op het pad kunnen komen Wie welk moment kan fotograferen en wat er op de foto gezet moet worden (details van bloemen, voortgang van de stoet etc).
 
Foto’s verwerken en afhandelen
Na de fotosessie wordt er meteen een back-up van de foto’s gemaakt.  
De dagen erna bekijken wij de genomen foto’s en bepalen welke verwerkt gaan worden. 
 De geselecteerde foto’s verwerken wij eerst in Adobe Camera Raw . 
We bekijken hier iedere foto op 100% grootte om kwaliteit en scherpte  te controleren, waarna wij de foto's openen in Photohop waar wij  zo nodig nog wat kleine correcties uitvoeren en de foto's eventueel ook in Zwart-wit maken.

Als alles klaar is overhandigen wij de familie de foto's persoonlijk op een USB Stick.
Als de familie dat wenst maakt PhotoLaP ook het foto boek.


Voorbeelden van beeldmateriaal hebben wij in onze offline portfolio en kunnen op afspraak worden ingezien.