Werkwijze en Tarieven

Hieronder treft u informatie over onze werkwijze en tarieven aan. 
De tarieven zijn een indicatie omdat de meeste fotosessies maatwerk zijn.
Voor een optimale prijsopgave vraag een offerte aan

Reserveren  en Annuleren

U kunt telefonisch of schriftelijk een fotosessie bij ons reserveren.
Zodra u akkoord gaat met de offerte en PhotoLaP.nl de data voor de fotosessie vastzet en bevestigd kan/zal PhotoLaP.nl  op die data geen andere opdrachten   accepteren.  PhotoLaP.nl zal daarom bij de bevestiging van de reservering het basis pakket in rekening brengen, of 25 % van de totaal factuur.
Deze factuur dient binnen 2 weken en uiterlijk 1 dag vóór de fotosessie te zijn voldaan. Deze aanbetaling wordt verrekend bij uw eindfactuur. 


Verzetten of afzeggen van een reservering:

Het verzetten of afzeggen van een reservering heeft invloed op onze planning, inkomsten en dus op ons leven. Wij verzoeken u daarom vriendelijk dit altijd telefonisch te doen.   Er kunnen kosten aan verbonden zitten (raadpleeg de algemene voorwaarden). Afhankelijk van de reden zullen deze wel of niet in rekening worden gebracht.


Verwerking en bewerking 

De verwerking  en bewerking van foto’s is een belangrijk en tijdrovend onderdeel van het fotograferen.  Want let op, vrijwel alle foto’s die je in bladen en op het internet tegenkomt worden met zorg bewerkt en vaak zelfs extreem bewerkt. 
Je kunt een foto bewerken in alle maten en kleuren, zo subtiel of zo extreem als je zelf maar wilt. Je komt tegenwoordig, (helaas) nog maar weinig onbewerkte foto’s tegen. 
Wij van PhotoLaP.nl bewerken de foto’s in principe minimaal, het is ook vaak niet nodig omdat wij veel tijd steken in de voorbereidingen en het optimaal fotograferen. 
 
Wij houden van het originele foto gevoel zoals dit in de analoge fotografie zichtbaar was. Echter, ook wij moeten de foto’s nabewerkingen en daar komt veel in te zitten. 
U  moet hier onder andere denken aan: 
-       Het verzachten van wat oneffenheden (denk aan: donkere kringen, glimmende plekjes etc.) 
- Kadreren van de foto (inzoomen/roteren) 
- Aanpassen van de kleurbalans (de sfeer die je wilt neerzetten met een foto kan per foto verschillen door het gebruik van verschillende lenzen). 
- Kleine dingetjes zoals vlekjes wegwerken,  achtergrond egaliseren etc. 
 
Wensen op maat: 
Als u specifieke bewerkingen in gedachten Laat het ons weten. 
We zullen kijken wat mogelijk is. 


Aanlevering 

Na afloop  van de fotosessie en na verwerking van de foto's ontvangt u van ons een link naar een beveiligde online selectie-sheet. Daar vind u de verwerkte foto's in lage resolutie. Deze selectie-sheet is alleen voor u en voor diegene met wie u hem deelt te zien is uitsluitend bedoeld selectie doeleinden en mag niet gepubliceerd worden.  De foto’s zijn voor beveiligingsdoeleinden voorzien van een watermerk. De link blijft een week actief, wij ontvangen graag binnen deze week uw keuze.  Zodra wij uw keuze hebben ontvangen lopen we de foto's van uw keuze nog na op onefenheden die wij verwerken en  ontvangt u de eindfactuur.  Na betaling van de factuur zullen de foto’s naar u toegezonden worden in groot JPG formaat via We transfer. 


TARIEVEN

Hieronder treft u een prijsindicatie voor een fotosesie, maar daar geen fotosessie het zelfde is kan de werkelijke prijs afwijken, vraag daarom altijd een offerte aan.
Om een fotosessie voor iedereen betaalbaar te maken werkt PhotoLaP zo mogelijk met pakketten.  Het basis pakket dekt de kosten die PhotoLaP maakt voor een dagdeel. Echter een XXL-pakket met alle foto’s behoort tot de mogelijkheden prijs hangt af van het aantal foto’s  Let op: Omdat PhotoLaP tijdens het door u gereserveerde dagdeel geen andere werkzaamheden accepteert of kan verrichten zal PhotoLaP dit bedrag voor de fotosessie bij u in rekening brengen.  Echter bij sommige fotosessies wordt een totaalprijs gehanteerd omdat dit maatwerk is, 25% van de totaal prijs zal dan voor de fotosessie bij u in rekening worden gebracht.  De betaling van deze factuur dient als bevestiging van de reservering.

Prijzen zijn opgebouwd uit: 

-       Tijd voorbereidingen 

-       Apparatuurkosten, software etc  

-       Tijd  fotograferen 

-       Tijd verwerken en bundelen van de foto’s 

-       overige bedrijfskosten (verzendkosten, administratie, etc).  
En het eindproduct: De afname de digitale afbeeldingen en/of afdruk.

 

Is de fotosessie op locatie dan komt er 75 euro per pakket bij tenzij anders aangegeven in de offerte 

Het is mogelijk extra foto’s na te bestellen of een afdruk te bestellen. 
De prijs hangt af van het aantal bij te bestellen foto's.
Voor 1 digitale foto wordt de prijs van 25 euro gehanteerd.
Afdrukken behoren ook tot de mogelijkheden.


ZAKELIJK

Bedrijfsreportage:
Tarieven voor een bedrijfsreportage is maatwerk en hangen af van uw wensen, de benodigde tijd en grootte het te fotograferen bedrijf, reiskosten en reistijd.
Hieronder treft u echter een indicatie van de meest voorkomende kosten
Intake op locatie vanaf 47 per uur
Voor traject bedrijfsreportage vanaf 287 euro
Na traject bedrijfsreportage vanaf 147 euro
Een bedrijfsreportage voor zzp-ers is al mogelijk vanaf 397 euro

Zakelijk Portret
De tarieven voor een zakelijk portret hangt ook af van het aantal personen waarvoor de shoot in hetzelfde dagdeel reserveert. Een zakelijk portret  in de studio van PhotoLaP.nl is al mogelijk vanaf 225 euro

Personeelsportret
Deze sessie duurt  ca . 10-20 minuten per persoon uitgetrokken prijs hangt af van het aantal te fotograferen personen.

Evenement fotografie
Tarieven voor evenement fotografie is maatwerk en hangt af van de wensen en grote van het evenement

Reclame/productfotografie
Tarieven voor reclame en productfotografie is maatwerk en hangt af van de wensen en het aantal te fotograferen producten. 

PARTICULIER

Portret
Een portret fotosessie duurt ca. 1,5 uur en kan al in de studio vanaf 
225 euro


Portret special
Een portretspecialist duurt ca 3 uur en is mogelijk vanaf 387 euro

Familie Portret
De prijs van een familie portret hangt af van uw wensen en het aantal te fotograferen personen en de tijd die er mee gemoeid is.
Een familiefotosessie is al mogelijk vanaf 387 euro

Kinder Portret
Een kinderportret hangt af van uw wensen en het aantal kinderen dat gefotografeerd dient te worden. Een kinderportret is al mogelijk voor 247 euro

Cadeaubonnen:  Cadeaubonnen zijn tenzij specifiek anders vermeld 1 jaar geldig.
U kunt de cadeau bon slechts 1 maal gebruiken, en alleen in te ruilen voor services van PhotoLaP.nl en niet te verzilveren in contanten. Cadeaubonnen zijn niet geldig in combinatie met speciale aanbiedingen en acties, andere cadeaubonnen of voor Workshops, tenzij anders vermeld. De cadeaubon wordt in mindering gebracht factuur.

Alle boven genoemde prijsindicaties zijn exclusief BTW en onder voorbehoud van eventuele wijzigingenVoor meer info over de fotosessie klikt u hier: